5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak strüktürda olmalıdır.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangın merdiveni yönetmeliğine yakışır olarak tasarlanan ve geçerli yangın merdivenleri, insanların hayatlarını kurtarmada önemli bir gösteriş oynamaktadır.
Bir sonraki blog makaslamakmızda sizlere yangın kapısı satın almaya hüküm vermeden önce kapı firmalarına sormanız gereken soruları listeleyeceğiz.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve flama intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin tütün ve yangını başka alanlardan en az 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada zaruri olan yangın merdiveni nüshası kritik bir faktördür.
Tüm aşamaların dosdoğru bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı yazanak kızılınması esenlanır.
Derece: Haberde adı güzeşte firma isimleri ve yangın kapısı fiyatları, tavsiye olarak hatlmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.
Montaj: Yangın kapısı, güzel şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.
Yangın merdivenleri, öbür katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın yerinde otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belirli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Örneğin, hastaneler gibi tekerli sandalye tasarrufının koyu olduğu yerlerde Yangın çıkış kapısı kapı çokliği 100 cm veya elan bir küme olabilir.
Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.